Likka

perjantai 8. tammikuuta 2016

Vuosi vaihtui jo mutta vielä voi lupailla

Tosiaan, vuosi 2015 jäi taakse jo yli viikko sitten ja tämä vuosi alkoi hauskoissa merkeissä mahtavaa ilotulitusta ihaillellen ja parhaimpien kavereiden kanssa hauskaa pitäen. Kunnon lupaukset jäi tekemättä, mutta parempihan se on myöhään kuin ei milloinkaan keksiä tavoitteita uudelle vuodelle ja yrittää parhaan mukaan toteuttaa niitä.

Likan mielipide vuodesta 2015

Eikun suoraan asiaan, tässä muutama tavoite liittyen hevosteluun ja tähän blogiin:

- Treenaan ponin kanssa enemmän esteitä.
Likka on aikaisemmassa pitkäaikaisessa kodissaan hypännyt kuulemma säännöllisesti. Sieltä lähdettyään, pari kotia ennen minulle tuloa kierrettyään jäi esteilyt huomattavasti vähemmälle. Rehellisesti sanottuna tässä meidän yhteisenä varttia vaille kahden vuoden yhteiselon aikana ollaan hypätty ehkä noin 1-3krt aina kahden kuukauden aikavälillä. Hupsista! Jostain syystä homma on jäänyt, vaikka olinkin joskus vielä pari vuotta sitten innokas virne naamalla kierrellyt estekisoja läheisen ratsastuskoulun suosikkiponien kanssa ja kuvitellut, että oma hevonen tulee sitten olemaan hieno puoliverinen, jolla pääsen kunnolla hyppäämään..

Ihanan Snaige-ponin kanssa käytiin monissa kisoissa vuosien 2012-2013 aikana

Ekoja hyppykertoja Likan kanssa kesällä 2014
Likalla homma vain jäi, kun olen ollut innostunut vähän kaikesta muusta kuin niistä esteistä. Mutta nyt otan itseäni niskasta kiinni käännänkin homman niin että kaivaisin puomit ja tolpat katon alta kentälle useammin! Jos kenttä on pitkään huonossa kunnossa, niin siinä tapauksessa suunnataan maneesille pomppimaan!

- Kokeillaan uusia juttuja.
Tykkään todella paljon harrastaa ponin kanssa monipuolisesti. Siinä säilyy niin oma kuin poninkin mielenkiinto lähes päivittäiseen harrasteluun. Jos kokoajan junnataan kentällä koulua, Likka muuttuu hyvinkin nopeasti reippaasta ja herkästä todella hitaaksi ja inhottavaksi lahnaksi. Tähän mennessä ollaan aktiivisen kouluilun ja maastoilun lisäksi myös tehty säännöllisesti kaikenlaisia maastakäsittelyjuttuja - irtona, narun tai liinan päässä, ohjasajoa jne ja joskus harvemmin hypättykin. Vielä olisi haaveissa (nyt kun tätä lunta on) niin vähitellen totuttaa poni vetämään rekeä tai pulkkaa/suksijalkaa. Myös pari temppua lisää olisi kiva neidille opettaa!

- Käydään maailmalla.
Kävimme viime vuonna ponin ekoissa kisoissa ikinä, vähän pyörähtämässä kouluaitojen sisällä. Likka yllätti minut todella positiivisesti käyttäytymällä ihmeen järkevästi, vaikka tilanne oli pienelle maalaispallerolle varsin epätavallinen, kun muita hevosia oli monin kerroin enemmän kuin kotitallilla. Vaikka oltiinkin lähempänä viimeistä sijaa kuin ensimmäistä sijaa, jäi molemmille todella miellyttävä muisto kokemuksesta. Jos vaikka sitten tänä vuonna uudestaan! Saa nähdä miten nuo esteilyt lähtee käyntiin, jos vaikka kerettäisiin estekisoihinkin kokeilemaan, ken tietää? ;)

Kerroin joskus aikaisemmassa postauksessa meidän vierailusta Veeralla. Tänä vuonna olisi tarkoitus pistää poni traikkuun ja hurauttaa paikan päälle ja tehdä taas kaikkea hauskaa!- Otan itseäni niskasta kiinni myös postailun suhteen..
Tein tämän blogin muistaakseni joskus keväällä ja kerkesin ennen näitä postauksia aloittamaan tämän homman jo kerran. Silti viime vuoden postaussaldo jäi alle kymmenen postauksen.

"Niinhä sä oot täällä aikasemminki sanonu, et kirjottasit useemmi, mut sit unohat koko blogin olemassaolon jo seuraavana päivänä..." :D

Toki kirjoitan vain fiiliksen mukaan, en halua pakottaa itseäni tähän hommaan, mutta sellainen motikutkutus tuolla tuntuu että voisin ihan oikeasti nyt yrittää ja mulla on paljon! Homma helpottuu varmasti, kunhan pääsen vauhtiin ja saan ensinnäkin tänne uuden ulkoasun. ;)


Mulle saa laittaa postausehdotuksia, parannusehdotuksia tai muuta sellaista vaikka tuonne kommenttiboksiin jos yhtään mieli tekee!

2 kommenttia:

  1. Tee joku hieno lipponipostaus. :D Tai kuvapostaus! Tai sitten teet jonku art videon!

    VastaaPoista