Likka

keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Kouluvalmennus 19.4. - tennispallo polvitaipeessa (videokooste)

Eilen saimme hurjasti korjattua mun istuntaa suoremmaksi ja tasapainoisemmaksi tehokkaalla valmennuksella. Kun mun ruotoa saatiin aika ajoin suoristettua, ryhdistäytyi ja suoristui ponikin kummasti!
Perinteisen alkukatsauksen jälkeen aloitettiin ihan yksinkertaisesta tehtävästä - käännyttiin aina lyhyen sivun keskeltä pitkän sivun kulmaa kohti, eli teimme kentästä ikäänkuin suunnikkaan muotoisen. Käännöksen jälkeen eteenratsastus tuntumaa kohti. Käännöksessä minun tuli kiinnittää huomiota siihen, ettei ylävartaloni kierry tapojensa mukaan vasemmalle eikä vasen kantapää lähde seikkailemaan eteen alas. Homma saatiin onnistumaan hyvien mielikuvien avuin - kuvittelin tennispallon jalkataipeeseeni ja jonkun työntämään oikeaa olkapäätäni taakse. Tehtiin samaa tehtävää myös laukannostot mukaan ottaen, ja kumma kyllä helpottui ponin laukannostot huimasti kun sain istuntaa vähemmän vastustamaan laukka-apuja!

Tajusin tunnilla, että ponin laukkahan on todellakin kehittynyt ja alkaa pikkuhiljaa muistuttaa kunnon laukkaa


Teimme myös ympyränpienennyksiä ja -suurennuksia varsin nopeaan tahtiin, ravissa sekä laukannoston kera. Tämän jälkeen siirryimme ratsastamaan ympyrää kuvitellen sen olevan kahdeksankulmainen junarata - käännös ja eteenratsastus, samalla tarkkaillen, ettei ponin ulkoetujalka lähde liiraamaan ulos. Ratsastimme myös neliöllä tehden voltteja ja tarkkailtiin mun vasenta jalkaa jalustimella. Kantapää meinasi vääjäämättä painua eteen alas ja näinollen myös lonkkani ei voinut rentoutua - vinouteni korostui entisestään. Kun löysin tuntuman jalustimen koko pinnalle, sain kunnon Ahaa!-elämyksen. :D Homma helpottuu huomattavasti, kun on itse suorana.

Tästä kuvasta voi havainnoida ongelmat - ylävartalo on kiertynyt vasemmalle ja vasen jalka painuu eteen

Niin kiva kuin niistä viimeisistä kevyellä ja tasapainoisella ponilla mennyistä raviympyröistä olisi ollut aloittaa, jouduimme lopettamaan, sillä niin ponilla kuin ratsastajallakin alkoi puhti loppua koneesta. Mutta hyvillä mielin, hurjasti saimme loistavia vinkkejä ja ennenkaikkea niitä hyödyllisiä Ahaa!-elämyksiä. :) Nyt on vaan yritettävä päästä useammin tunneille, kun talvella jäi varsin vähäiseksi tuo valvovan silmän alla ratsastelu...

Sain onnekseni kuvaajan mukaan taltioimaan tuntia. Alla lyhyehkö kooste valmennuksen "tähtihetkistä" :D
4 kommenttia: